Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozhovor se zavřenými okny a zataženou oblohou

Rozhovor se zavřenými okny a zataženou oblohou

Rezavá plechovka Básně » ?nezařazené?

Anotace: Pokus...spíš to ze mě vypadlo

Ozářená okna
cihlových krabic
kde uši mají i sešmajdané boty
tyčí se do výšky temnot
vesmírného nekonečna
lidských nadějí
spálených v nedopalkách cigarety

září

majáky města
strážci
co nechávají zlodějům otevřená okna
věčně poničené zvonky
divoké hádky měnící se v šťavnatá usmíření
vyznání lásky na zdech s oprýskanou omítkou

stály a stojí

nech své nohy chvilku štronzo
a obrať oči nahoru
to vše vidíš v jednom kouknutí do oken
zabedněnci
v teple
v luxusu


Krysy proradné,
tak otevřte okenice
a zařvěte
jak závidíte mi moji svobodu !
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 16.1.2013
Přečteno (61x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela, Psavec, Robin Marnoli, Martin Havlíček, Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti