Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hledám lásku

Hledám lásku

Jan Čihoský Básně » o Lásce

Anotace: *******Cercavo Amore*******

Snažím se vzpomenout si na to slovo, co to bylo
Cítit tu sílu zase, tlukot srdce, jen jedno zbylo
Hledám Tě po setmění, ve světle lamp, na dně sklenic
Zkouším to ve vzpomínkách i v albumech, není tam nic

Poslouchám naše písně, naše slova, naše chvíle
Jen občas mihneš se tam, zas úžasná, to je milé
Hledám Tě v slzách z filmů, obálkách na mobilu
Zkouším to ve dne v noci, z hodiny na hodinu

Ztratil jsem křídla, rýmy, chuť a víru, svojí múzu
Nemám už žádné cíle, těžko víc přát si můžu
Hledám Tě bez dotyků, sám a v chladu, ve tmě bloudím
Zkouším to sám a v tichu, zbytky tepla tvého loudím

Sebe jsem přehodnotil, znehodnotil a ublížil
V zrcadle vidím sebe, cítím peklo, už se blíží
Hledám Tě bez naděje, bez před představy, co ti řeknu
Už nikdy nenajdu Tě, už jsi mrtvá, ke tvému hrobu kleknu
A vevnitř v tvojí rakvi, v tvojem světě, s jizvou v srdci, na dně ležím

JÁ.
Publikoval(a): Jan Čihoský, 15.1.2013
Přečteno (242x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Retor, Krokyno

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 04:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 23 stránek.
roboti