Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*Ocún Loptička

*Ocún Loptička

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: nebo taky kaktus v květináči...

OCÚN LOPTIČKA
**************
U každého kaktusu
jeden skřítek bydlí
má tam svoji postel,
stoleček a židli.
Ale kolem kaktusu
se chodí pomaličku
vždyť každý kaktus má
nejednu bodličku.

Jeden skřítek od kaktusu
sám Ocún Loptička
dnes si pozval na návštěvu
svého prapraprastrýčka.
Na bodlinku si prastrýček
pověsil svůj klobouk,
ale průvan mu z kaktusu
ten klobouček odfouk.

Tak Ocún Loptička
hned z květináče vyskočí
a chytá klobouk prastrýčka.
Ať na zemi neskončí.
Už ho drží a nepustí,sláva
a prapraprastrýček
mu ruku podává.
Pomóc,padám.A kaktus?
Ten taky padá na zem,
snad Ocúna i prapraprastrýčka
pod kaktusem najdem.

Ocún má bodlinku na nose
prapraprastrýček na zadečku
a tak si raději počkali
na praprapratetičku.
A že si prapraprastrýček
chvíli nesedne?
Dnes asi ne,až zítra.
V poledne.
+++++++++++++
Publikoval(a): Květka Š., 13.1.2013
Přečteno (78x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, Psavec, Robin Marnoli, děda včela, modrá, Retor, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti