Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První a nejlepší

První a nejlepší

Jan Čihoský Básně » o Lásce

Anotace: Napište o svojí lásce za 180 vteřin...

Přišlo to tak najednou, jak vzals to kotě do ruky
A neuplynul ani den a už jsme byli jen my dva
Jo, na první pohled a hned byla tak veliká
Ta silná pravá láska, co jiní na ní čekají
My ji měli okamžitě, já tušila to potají
A miliony dopisů a miliony odpovědí
Statisíce polibků a pocitů co rozechvějí
V parku na lavičce jsme celý den jen mluvili
V noci na nádraží kamelky jsme kouřili
Já měla gladiátory a ty si chodil v teniskách
Měl jsi rád mojí vůni a chodil si jen v mých tričkách
Ve škole jsme se tajně na záchodech scházeli
A v tělocvičně na intru jsme míčem koše házeli
Učila jsem tě bruslit na inlajnech po parketách
Tys mě učil poslouchat když moje srdce tluče
A překládals mi manowar, z courage mi kručí v břiše
Mě to chybí strašně moc a vím že ty nezapomínáš
Jak jsme se v kině líbali, jak se ten film jmenoval
A v pokoji jsme měřili nejdelší polibek jak trval
Bylo to 58 minut a už to máš v hlavě 15 let
A vím že pamatuješ si i spoustu dalších krásných vět
Maturitní plesy, návštěvy u mých rodičů
A diskotéky, procházky, ruce pryč dej u budky
My šli jsme cestou proti všem a byla plná slzí
A příště chci zas to samé, vůbec nic mě nemrzí
Ale už je všude tma a chlad a tvá ruka mě nedrží
Já nejsem už tvoje dívka
Nejsem už víc než sen
Však já jsem něco víc než to
Já ti dávám každý den
Ty se mnou ráno vstáváš
A večer se mnou usínáš
A možná právě proto
Nic dalšího nevnímáš
Láska je svobodná...
Publikoval(a): Jan Čihoský, 9.1.2013
Přečteno (268x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Tera.kuckuc, Kiwi-Alone, děda včela, Retor

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 02:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 47 stránek.
roboti