Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chci ti být věrná

Chci ti být věrná

Romana Saladerová Básně » o Lásce

Anotace: Chci ti být věrná

Když trhám si košili a trhám si vlasy,
proč nejsi tady, když do ruky si řežu.

Proč smetanu si slízneš a už se neohlídneš.
Snad tak jsem to i chtěla a v klínu touhy spát,
snad jsem moc nevěděla, co zlého má se stát.

Když ve mně se kleneš, hýbeš, houpeš, spíš,
když tak nádherně mi lásku uvnitř dáváš,
tam laskáš nejněžněji poupě růžové, až stoupat smím,
zajatá v objetí, spokojená, věrná.

Té iluzi lásky, co přijetí mi dá,
té v které ponořit se mohu.
Ta co je plná a nikdy neraní,
a rozpustí mou zlobu.

Co zlého na tom je, když nadechnout se snažím,
toho co osvěží a snad mi poznat dá,
že někde i vězí a jednou nalezne se,
ta voda živá, dobrá k napití.

Co zlého na tom je, snažit překonat se,
nebát se, poznávat a chyby znovu dělat,
co zlého na tom je, znovu se přesvědčovat,
že ten pramen u sebe mám hledat.

Nic zlého neděje se, nic zlého nemá se ni stát,
vždyť dokud neumřeme, Ty při mně budeš stát.
Publikoval(a): Romana Saladerová, 9.1.2013
Přečteno (170x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Karel Lukáš, Retor

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 06:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti