Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V zimě..

V zimě..

Krokyno Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: jen vzpomínka na dětství a zimu

Pamatujete si jaké to je
když padá letošní první sníh,
jak lehounce poletuje
a přináší dětskou radost a smích?

A i když občas ruce zebou
a je pořádná zima,
bereme si sáňky s sebou
a je to prostě prima.

Mráz maluje po oknech,
my můžeme také,
stačí jeden malý vzdech
a píšeme čáry křivolaké.

A zase sněží,
každé dítě z domu huláká,
běží a běží,
postavit si sněhuláka.

Jedna koule, druhá, třetí,
místo nosu mrkve kus,
do ruky kus větvě letí,
a rozbořit si ho zkus!!!

Sněhové války,
zákopy a sněhové příbytky,
Na klacku kus látky,
volá zase do bitky!

Místo štítu v rukou boby,
místo helmy čepice,
A tak i na jasném nebi,
rozpoutá se vichřice!

Sníh za gatěmi,
toto zebe, toto studí,
Ale řekni mi
je tu někdo, kdo se nudí?
Publikoval(a): Krokyno, 9.1.2013
Přečteno (1715x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Psavec, Retor, děda včela

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 19:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti