Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

357. Malý kos

357. Malý kos

Robin Marnoli Básně » Říkanky

Anotace: věnováno Zosie

Povídá mi malý kos,
že je mu na nohy zima,
od mala už chodí bos,
a nemá rád zimní klima.

"Jak ti koupím teplou botu?
nohu příliž malou máš!"
"Lidem zpívám krásnou notu,
jak ty ptákům pomáháš?"

Pak smutné byly moje oči,
kos ten mladý pravdu měl,
k ševci ještě dneska skočím,
zda by ušít neuměl...

Tuze malé boty ptačí,
měkké, teplé, do zimy,
jeden pár snad zatím stačí,
ať je v teple jako my.
Publikoval(a): Robin Marnoli, 8.1.2013
Přečteno (553x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, bera, Marcone, Květka Š., děda včela, Retor

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 16:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti