Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

K NOVÉMU ROKU 2013

K NOVÉMU ROKU 2013

jang-tse Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Přeji všem básnířkám a básníkům na tomto serveru vše nejlepší v novém roce, především zdraví a hodně inspirace a časté návštěvy Múzy. Uvedená báseň je jen pro jedinou, ale přeji to všem, kteří žijí v lásce nebo ji čekají. Nehledejte ji, přichází sama !

Mlčel bych nyní raději . . .
Vždy žil jsem v samotě mou nadějí,
že ještě jednou potkám lásku
čistou a prostou jak sedmikrásku,
a náhle se z mračen samoty rozdělilo nebe,
a v jeho jasné proluce jsem potkal tebe. . .

Přeji ti vroucně do nového roku
ať láska ti neskončí v suchém doku,
ať pod kýlem má stále na dva prsty vody,
ať jsi si v její plavbě jistá,
ať zůstane ti jak mořská sůl křišťálově čistá,
ať vede tě bezpečně na nekonečné moře,
prosta všech různic, soužení a hoře . . .
Publikoval(a): jang-tse, 31.12.2012
Přečteno (847x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, děda včela, NikitaNikaT., Retor

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 15:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti