Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

POVÁNOČNÍ SONET

POVÁNOČNÍ SONET

jang-tse Básně » ?nezařazené?

Anotace: "Pravá láska je okouzlení duše něčím nehmotným" Giordano Bruno, upálen církví r. 1500 pro své tvrzení, že je vesmír nekonečný.

Zažhnul jsem si o Vánocích voskovici,
tu modrou, co přivezlas mi darem,
a tys náhle vyšla mi v duchu vstříc,
ač vzdálená, skrytá jak za obrazem,

a v dálce, která dnes kupodivu netíží.
Jakoby všechna její tíha ze mne spadla,
a vzdálila se od stesku, co duši jinak klíží
jak obraz neskutečný, vržený do zrcadla,

a do dálky odešla i veškerá touha,
jen láska, ta stále v srdci zůstává,
a ze všech žádostí je kapka z louže pouhá.

Tak měkce a po špičkách přichází vzdání
v lásce, té skutečné a pravé
a duše plna míru je, zbavena všeho přání.
Publikoval(a): jang-tse, 29.12.2012
Přečteno (41x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Lugilla, děda včela, Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti