Krtek
Krtek
Krtek dělá krtince,
zahradník se zlobí,
neví co s tím dělat má,
neví si s tím rady.
Nikdo pomoct nedokáže,
nezná žádnou radu,
zahradník je z toho smutný,
má on těžkou hlavu.
Nejí,nespí,chřadne,hubne,
pořád se tím trápí,
krtka vyhnat nedokáže,
stále ,kopce robí.
A tak číhá ráno večer,
jestli krtka uvidí,
a tu náhle vida,vida,
krtek hlavu vystrčí.
Rychle běží krtka chytne,
ten hlasitě naříká,
k sousedovi on ho pošle,
ať si taky nadává,
má teď s toho velkou radost,
krtka už doma nemá.
Tak náš milí zahradníček,
vyzrál nad tím nezbedou,
soused teď má kopců plno,
lamentuje nadruhou.
Publikoval(a):
mys, 29.12.2012