HOLKA OD VLTAVY
HOLKA OD VLTAVY
Anotace: Ze sbírky BÁSNĚ PRO MOU BOHYNI ISIS
Ach, ty má drahá holko od Vltavy,
od Mělníka, kde já strávil mládí kus.
Boží svět vzdálenosti má, však blízkosti si staví.
Do práce, do loděnic mne tam vozil autobus.
A za půl století poté jsme se sešli na internetu.
Tehdy v mládí jsem bydlel v hotelu v Želízech.
Dnes v Čechách už nikoho nemám, ani starou tetu.
Však když jsem tě na Webu onehdy potkal, ztajil se mi dech.
Vždy je to Pámbu, který lidi dohromady svádí,
ať ve stáří, ve zralém věku, nebo v mládí.
Víš co je náhoda, má drahá holko, má neznámá ženo ?
Náhoda chodí jen tam, kde vše je pro ni připraveno.
A ty nyní víš, že ti to dnes pravda řekla,
má holko od Vltavy, z nebe, z pekla-
Vyber si co chceš, ostatek hoď do té řeky.
Vždyť víš, co pro tebe a pro jiné jsou léky.
Publikoval(a):
jang-tse, 29.12.2012