DVĚ OBÁLKY
DVĚ OBÁLKY
Anotace: Motto .„ Svaté pro mne může být jen to co odpovídá mým sklonům, mé přirozenosti.“ R.W. Emerson ( 1801-1881 )
Má milá, otevřel jsem
tu druhou obálku.
Vložilas do ní nejen
tvou lásku, tu lásku na dálku,
äle i tvé hluboké ženské pochopení,
pro mé verše erotické,
zdánlivě nestydaté,
nad tím jak miluješ mne,
že nic ti není svaté, a vím,
že tomu tak musí být,
aby jak nazí v ráji,
žena a muž mohli správně žít.
Přiznám se, že jsem se rozbrečel.
Poslalas mnohem víc,
než jen to krásné krajkoví
pro tvůj klín.
Poslalas celý krajíc
se špetkou soli
z Božího pecnu lásky.
Poslalas víno ze všech vín,
a já byl ohromen tvým darem.
Zůstal jsem zahanbený,
jak pavučina za obrazem.
A i když nedojedem
až na konečnou,
v příštím životě zas jeden muž
se setká s jednou ženou,
pod jiným jménem a naše
láska bude mít jiné tváře
v tom našem novém životě.
Co na tom ?
Bude to láska zase,
pod jinou tváří, jménem,
v jiném čase.
Tak touto básní uzavírám
mé básně necudné,
jsou možná neslušné a nerudné,
však berou ti všechen ostych,
hází jej do odpadního koše.
Láska se, má milovaná,
za nic nestydí.
Za slova necudná, vzešlá z duše,
či za hloupé soudy od lidí. . .
Publikoval(a):
jang-tse, 29.12.2012