**Ta mrazivá...
**Ta mrazivá...
Anotace: taková zimní,prosincová...
Mrazivá
Ta mrazivá zima
ta zebe až za ušima
všechny stromy namrzají
do jíní se oblékají.
I ta vrána nemá stání
pořád k jídlu něco shání
zalétne až k popelnici
tam si najde jitrnici.
Zmrzly jezera říčky
na bruslích,
ty první krůčky
kluci vezmou hokejky
a hrají si na velký.
A tak místo koulovačky
užíváme si klouzačky,
jenom pozor,
velké plochy pevné nejsou
těžkou zátěž neunesou.
To led křupne,prolomí se
ve vodě pak nastudí se.
A to se vážně nechce.
**************
Publikoval(a):
Květka Š., 20.12.2012