Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vločka za vločkou

Vločka za vločkou

Vločka za vločkou se k zemi snáší,
mrazík všechny dětské tváře krášlí.
Každou louži ledovým obrázkem přikryje,
neklamné to znamení,že vánoční čas tady je.


Jako on žádný jiný kouzlo nemá v sobě,
malý kousek toho kouzla,přináším i já tobě.
Jako vztyčený prst je první hořící svíčka na adventním věnci,
prst co připomíná,…je dobré připravit se přeci.


Z řítícího se vlaku každodenního shonu vystoupit,
o každičkou radost s blízkými se podělit.
Možná nezdá se,každodenně prožijeme drobných radostí dosti,
jen to,že tu jsme,je důvod zapomenout na starosti.


Zaklonit hlavu,přivřít oči a ruce rozpažit,
atmosférou nevšedních dnů nechat se pohladit.
Ulice jsou zametené,výlohy obchůdků vyzdobené,
vánoční strom rozzářil se v celé kráse svojí,
koledy znějí a k tomu ta libá vůně chvojí…


Odevšad line se vůně punče a skořice,
cukroví napečeno je a chutná velice.
Na setkání se svými blízkými se těšíme,
co nového jsme zažili,si povíme.


Plni očekávání na večerní oblohu hledíme,
hvězda jasná ví,že na Ježíškův příchod se těšíme.
Už jen za pár okamžiků zazvoní zvonečkem.
Děkujeme Ti Ježíšku…,dal sis práci s s každým dárečkem.
Publikoval(a): Talifati, 14.12.2012
Přečteno (509x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Koksinka, Retor, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 10:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti