Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Stíny lágrů smrti

Stíny lágrů smrti

xoxoxo Básně » o Životě

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=IXUUnHPyFFI

+


Podivné hřmotné ticho
vyhlazující tábory
pochody smrti v Bergen Belsenu
a měl vůbec někdo štěstí přežít?
Tolik zvěrstev za zdí šedých monster
a plotů nabitých elektřinou
..hrůzné Terezínské ghetto
memento co zanechalo stopy

Nekonečné transporty do lágrů
vyhaslé dětské oči
odtrhnuté z teplé náruče matek
všude chaos a zmatek
prázdnota a šílenství
raději být bláznem ?
..holé pryčny a svrab
každý druhý z řady vystoupit a pal!

..kolik hromadných hrobů
..kolik matek,dětí,starců a mužů?
Další spousta odvážných se stane potravou
černejch prasat

Peklo plynových komor
pocit co není k nadechnutí
a lágry chrlí do ovzduší
nekonečný prach smrti

..slyšíš tu hudbu mami?

poslední slova před poslední sprchou
Osvětimské noční můry
jen hromada šatů,obrázky a fotky

.
.
pak děsivé chvilku ticho
čas navždy zmrazen v okamžiku
.
.
Skvrnitý tyfus a sněť
šílené pokusy
zvěrstva plná hnusu
co dokážou spáchat lidé na lidech


snad dnes by byl čas si všeho vážit
než hromadit statky a blbosti kolem sebe
víc se semknout ..

stačí totiž jen okamžik
a čas nás může hodit zpátky
dějiny se opakují i chyby
a na světě pořád někde
nové lágry a zvěrstva
mnoho o kterých se neví nebo nechce vědět
pokud netrpíme sami
koncentrační monstra nevymizí
jsou další Osvětimi,Dachau
..nové Lidice

místa plné utrpení
kde zlo nikdy nespí
..ale šíří se!


+



Věnováno všem obětem koncentračních táborů.Inspiroval mě i příběh
p.L.Hermanové a ostatních kteří přežili tohle nepředstavitelné peklo.
Publikoval(a): xoxoxo, 11.12.2012
Přečteno (121x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marcone, děda včela, modrá, Retor

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 16:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti