Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Havran

Havran

tleskot Básně » ostatní ...

Anotace: První sníh

...i u nás na dvorku
na Svatou Barborku
napadl sníh

pod okny po ránu
chodí pět havranů
plní si břich

Havraní procházka v závěji
vzbuzuje u nich naději
na něco dobrého k snědku.

Co koukáš z okna, dědku?
zakrakal jeden z nich,
když na mne se nahoru podíval cudně,
jak byl by to hřích.

Měl jsem sto chutí hodit naň pálku
došlo mi však, jak velikou dálku
musel ten havran uletět,
aby mi zrovna to mohl povědět.

Hodil jsem po něm pár zbytků snídaně,
on vzlét - proběhl váhavě parapet
a pak mi ten černý pták bezbranně
položil hlavičku do dlaně...
Publikoval(a): tleskot, 4.12.2012
Přečteno (227x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lugilla, Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti