Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nemoc

Nemoc

dapapada Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Chřipka je šmejd

Kdos ty, že mi rozkazuješ?
Kdos ty, že mi kážeš?
Svědomí mé zahanbuješ,
svou tvář neukážeš.

Tys zlo ve mně, srdce ničíš.
Tělo mé ochablé zmítá se v křeči.
Tou bolestí se mi vděčíš,
za mou starostlivou péči.

Již netrap mé skromné nitro,
dej mi pokoj svatý.
Něco ve mně tiše špitlo,
zlá nemoc mé plány hatí.

Opusť mé tělo, nechej mě být,
já ovládám své smysly sám.
Chci svůj život naplno žít,
dokud na to ještě mám.
Publikoval(a): dapapada, 2.12.2012
Přečteno (294x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, NikitaNikaT., Retor

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 11:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti