Jsou noci
Jsou noci
Anotace: Báseň z roku 2012
Jsou noci...
kdy se s krajkou kolem kotníku
kostrbatě spíjím vlastním dechem
Jsou noci...
které postrádají logiku,
které dusí mě pod tíhou Tvého hrudníku
se vším tím pozdně vlahým spěchem
Jsou noci...
které znají horký závoj husí kůže
a na morušově vlhkých tónech
se rozprostříti smutek může
Jsou noci...
u kterých potěší,
když odplazí se milosrdně
se vší tou zvadlou veteší
A stejně vždycky přijdou rána,
kdy zjistíš s tupou rezignací,
že každá noc jen byla hrána...
Publikoval(a):
J.H.M., 26.11.2012