Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**O jedné myši

**O jedné myši

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: která sedává na trůnu z parmezánu...pozor,kočka...

~O myši~
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Myš ta sedí na svém trůnu
na hlavě zlatou korunku má,
trůn je celý z parmezánu
myš si myslí že je půvabná.
To když ji někdy kočka vyplaší
a pak se olízne a vycení i zuby,
myš z trůnu skočí,pryč peláší
do díry myší.Kudy.Tudy?
A kočka jenom tlapkou mávne
zamňouká,klidně si tam zůstaň,
naoko si potom dlouze zívne.
Na tebe milá myško si počkám.

V tom tichu byla myška zvědavá
a jenom čumáček ven vystrčí,
před myší dírou kočka vyspává
a hele ji .Vůbec nevyskočí.
Myš znovu sedne na sýrový trůn
ach božínku,ten mi tak voní
pod vousy se směje i kocourům
a naši myš zas mlsná honí.
Brzy se však honění změnilo
o tom nic neví myš v sýru,
teď kocourovi se myšky zachtělo
A co myš?
Nenašla už myší díru..
a to si piš.
~~~~
~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 17.11.2012
Přečteno (143x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: modrá, Kleopatra7xyz

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti