Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nekrolog psaný do větru

Nekrolog psaný do větru

El Vuelta Básně » Balady, romance

Anotace: Hledání sebe sama, nebo nalezení?

V deset večer
stůl – pero – list papíru
A pak až do čtyř
Kdo pochopí mé nitro?!
Vida zprávy
Vida válku
Vida společnost
Vida vše dnešní
tak moderní
Řvát chci!
Jsem v hloubi duše rozbouřen
Vlnobití krve v mém srdci
Proč dnes každý radit by chtěl?
Proč dnes nikdo nechová se jako anděl?
Proč dnes štítí se gentlemanů?
Proč dneš ní den plný je frajerů?
Sepsat chtěl jsem nekrolog tomuto světu
ale
nenapíši ani jednu větu
Nebudu psát však je to zbytečné
neb lidské plémě je tak netečné – – –

Ale přece jen kdybych psát chtěl
O všech těch neřestech
lidmi provozovanými
o skutcích hanebných
o lidech podlých
o ideách ničemných
o činech moc pyšných – – –



Víte
na světě zaráží mě jedna věc
Kdo má vše – nic nemá
¬ a přec nic nedá
Kdo nemá nic – má vše
a přec to rozdá

Ta odporná nesmyslnost
lidského bytí
Člověk za něčím se honí
Pachtí se svůj krátký život dá v sázku
výměnou za to
Aby když protne cílovou pásku
mu to bylo vzato
potichu tiše klidně neviditelně
s jemným zasyčením
lidský život zmizí jako plamen který zhasí
dole ve sklepení

Kdo pochopí mé rozbouřené nitro?!?

Mládež dnes?
Tak drahocenného daru jakým je slovo
Neplýtvejme
Snaže se popsat ten děs
Ať prominou mí spolužáci kamarádi
já nejsem jako oni
nikdy nebudu

Já napsat chtěl jsem báseň
která vyjímala by se
nade celou lidskou cháskou
nade mnou samým
ozářena vlastní svatozáří
Nevím zda povedla se
dle mého přání
to posuďte sami – – –

Zda-li je svět špatný
Zdáli se mi říše fantazie
Zda-li život je krátký
Zdáli se vám mýdlové pokoje
Zda-li olej je mastný
Zdáli se ti křišťálové sluje

proč proč PROČ PROČ???

Deset večer
Stůl – pero – list papíru – postel – – –
Publikoval(a): El Vuelta, 13.11.2012
Přečteno (287x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti