Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Budu sám

Budu sám

El Vuelta Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Odešel? Neodešel. Je tady.

Budu sám založen v novinovém článku
na osamělé koleji tramvaje
na omšelém nástupišti vlaku
snít o tobě ve spánku
když světlo tmou se kaje
v bezedném smradlavém propadlišti
stát v temném podchodu
cválat prérií na hřbetě osla
mulou jsa pobízen k odchodu
vybírat na hranici zbytečná cla
v pichlavém fousu hrabat se
namáčet nůž do džbánu s medem
mazat si máslo na krajíc chleba
žít se slepicí na hromádce
smrdět jako tulák s koštětem
podepírat zchátralé stěny tmavého sklepa

Budu sám až tady nebudeš

Nezapomenu
Publikoval(a): El Vuelta, 13.11.2012
Přečteno (277x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Huhlinka, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti