Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

272. Začátek krásného

272. Začátek krásného

Robin Marnoli Básně » o Lásce

Anotace: ...prostě začátek něčeho, konec bývá různý...

Podej mi svou dlaň,
pohlédnu do ní,
budu dýchat pro ni,
jsi krásná mladá laň.

Vlasy z ovčí vlny,
kroutí se jak řeky,
oči tvé jsou šperky,
na tvé tváři rozprostřené.

V údolí důlku tvé brady,
procházím se celé dny,
kráso, prosím pohlédni,
a pozvi i své kamarády.

sudy válím ti po tvářích
bělostný úsměv s řadou labutí,
stojí jak stráže, ne vůbec s nechutí,
a jejich peří téměř září.

Rety jako jahodové plody,
vůně proniká s jemností mechu,
nasávám do posledního dechu,
denně bych chodil na jahody.

Dlaň se uhnízdila v dlani,
první krůčky ptáčat vyplašených,
do vesmírů, světů nadějných,
teplo, že už nejsou sami.

Láska jako víno archívní,
krásná, jarní, hezčí podzinmí,
nepoztrácet bílé klapky klavírní,
a rozeznít touhu budoucích dní.
Publikoval(a): Robin Marnoli, 12.11.2012
Přečteno (218x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., El Vuelta, modrá, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 08:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti