Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S udicí kolem krku

S udicí kolem krku

El Vuelta Básně » Říkanky

Anotace: Škola - velká nuda.

Zasněženým pohledem ovívá mne Lou
Jsem zde
Jen abych viděl její tvář Odlesky jejích rtů
Sama jste
Oknem začouzeným smogem straší mne mlha
Té se bojím
V lavici sedím poslouchaje výklad starého mloka
Potichu jím
Celou tašku napěchovanou básněmi a sněním
Ulehnu na ni
V mžiku odcházím do fantazie vzdálených končin
Ahoj mami
Rozpouštějící se sníh z okapů prýští proudem
Neslyším ji
Spolužák drcá do mne loktem Vstávej honem
Spím raději
Záviš Kalandra Milada Horáková poprava
Gilotina
Cvak cvak hlava bum bum doprava doleva
Čí to vina
Chci jako oni skončit Nebát se smrti
Nemohu
Na špalku hlavou svou všemožně vrtěti
Do hrobu
Zahrabán zaživa jako Zahradníček chudák
Houby
Zničili ho a podlomili zdraví stojící na chůdách
Jen aby
Zemřu v noci ve dne ve válce na loži
S udicí
kolem krku
nikoli noži
Publikoval(a): El Vuelta, 8.11.2012
Přečteno (230x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, Lilien

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 23:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti