Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kolik na kolík!

Kolik na kolík!

El Vuelta Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Proč všichni pořád válčí?

Travnatý náhrobek připomněl mi

Kolik kulek ratata - - -
Kolik úderů na vrata
Kolik bijících zvonů
Kolik umíráčků tónů
Kolik výkřiků do tmy
Kolik osamocených u plotny
Kolik mrtvol v blátě
Kolik proudu v drátě
Kolik skvrn na slamáku
Kolik v poli máku
Kolik duší padlých
Kolik rakví tam dlí
Kolik zlata v hrdle
Kolik vrahů v sedle
Kolik těch zlosynů
Kolik otců bez synů
Kolik slov a provolání
Kolik jich zmizelo v strání
Kolik hlubokých uliček
Kolik v zemí cestiček
Kolik schopných chlapců
Kolik na spoušti palců
Kolik nohou bez těla
Kolik vidělo jich anděla
Kolik trupů bez hlav
Kolik strakatých krav
Kolik jich v mžiku zmizelo
Kolik dojit se jim zachtělo
Kolik
Kolik
Kolik
Kolik

Kolik ještě bude těch kolik
Jen ať tu válku
pověsí na
kolík - - -
Publikoval(a): El Vuelta, 8.11.2012
Přečteno (147x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti