Jeane
Jeane
Oděná jenom v černi
tančíš ulicemi
sama
tvého tanečníka sťala
dnes ráno gilotina
krev vtékala do kočíčích hlav
jeho ústa výřečná
přestala záhy povídat
hraje pohřební marš
tiše se line nočním prokletím
jsi sama sobě lucernou
pomalu vyhasínáš
letím Jeane za tebou
...
ráno našli panenku oběšenou
na blízké olši
na hlavě věnec ze zvadlého kvítí
Publikoval(a):
Rezavá plechovka, 8.11.2012