Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Očista láskou

Očista láskou

honeymoon Básně » o Lásce

Anotace: Láska pro nás všechny

Očista láskou

Tichounce, tiše...je tady, jde blíž
- sotva kdo dýše...kousíček už chybí jen
láme samoty mříž,
slyšet je spadnutí smítka...
dýchá všem na záda a oni - ruce sepnuty
- prstíky neprojde nitka,
v hodinách odsýpá poslední dekáda,
on - postaví se čelem k nim
a všichni dnes vyslechnou kázání
- pan život se jen mírně uklání
řka: "Si vis amari, ama." a věta druhá zní:
"Omnia vincit amor."
Po těchto větách už duše žádná nechce zůstat sama
a nikdo necítí zášť ani vzdor.
Publikoval(a): honeymoon, 8.11.2012
Přečteno (242x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, NikitaNikaT., bera

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 08:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti