**Mořská~~
**Mořská~~
Anotace: ~~jen tak od písečných pláží~
Mořský písek
***************
Jemný písek
na mořských plážích
sedá do květů růží planých,
pod jeho tíhou
se večer ty růže skloní
a v mořském vánku
se růže vlní.
V noci ten písek z růží
snad prší
růže ho nechtějí,
prý on jim nesluší,
ale v tom mořském písku
za nocí,
sejdou se mořské panny
a tančí nebo klábosí.
Z růží planých
pak věnečky si pletou
a vidíte každou
mořskou pannu rozesmátou
jak věnečky kolem krku
nasadily
každému mládenci
kterého na břehu moře uviděly.
Chlapci se potom chlubí a pyšní
myšlenky mají tak trochu
hříšný,
strávit tak noc
s tou mořskou panenkou.
Věneček zvadne
s takovou myšlenkou.
A ráno?
Mládenci mají ráno na krku
spletené mořské řasy
nikdo však neví,proč asi?
Proč asi?
Z hlavy se jim
ty mořské panny vytratily
a mládenci si tu jejich krásu
jak tak představili.
Ale pěkně a hříšně rádi
o nich v noci
snili.
A ráno?Asi ty sny zapomněli
na hříšné myšlenky
čas neměli.
Rybářské bárky s pannou na přídi
už čekají…
,,,,,,,,,,,,,,
Publikoval(a):
Květka Š., 7.11.2012