Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Smrt je zakázkou

Smrt je zakázkou

MartyH. Básně » Smutné

Anotace: ...o tom smutném v životě, jak je život krátký a křehký ... a když odejde někdo z blízkých (2001)

Opět vnikám do hodin postesků
nehtama zdírám ze zdí prahnoucí
bolest, co zmítá křečemi z odlesků
do vteřin času v rafice stanoucí.

V poklepech kovadlin na ostří silou
kladiva v puchýře mračna obnaží
a SMRT JE ZAKÁZKOU, co životům derou
krok co krok a cesty kosou odpaží.

V pohybech zubatých, co kola točí se
drcen silou pružin temných a napjatých
cvakáním měří dlažby mé, co boří se
do bahen rán ulic prachem zavátých.

MartyH. 2001
www.myspace.com/m_artyh
Publikoval(a): MartyH., 6.11.2012
Přečteno (194x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Brazzillka, Le Vinnie, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti