Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Žízeň života

Žízeň života

Jan Čihoský Básně » o Životě

Anotace: **************

Líbily se mi černovlásky
Vždycky jsem o nich tolik snil
Moc jsem chtěl zažít sílu lásky
Po ničem víc jsem netoužil

Myslel jsem že každý touží
Po něčem co si přeje mít
A že se tuze bolestí souží
Dokud to nemá nezná klid

Když dosáhnu svého cíle
Že zažiju něco nevšedního
Že krásná bude ona chvíle
Ten pocit štěstí hřejícího

Vše jinak je! Co k tomu dodat?
Snad je to celé naopak
Člověk ten nechce lásku chovat
On touží o ni bojovat!

Skrblíci prahnou po dukátech
Však nechtějí zámků postavit
Netouží po nejdražších šatech
Chtějí jen mince hromadit!

Jak mohu toužit po tom citu
Chuť jehož neznám ještě
Však vezmi něco z mého zvyku
A vztekle budu vřeštět!

Chybí mi tváře z dávných časů
Kdy v přátel kruhu chtěl jsem žít
Ztratil jsem žízně svojí krásu
Chybí mi touha něco chtít

Lidem nechybí to po čem touží
Lidem těm chybí jejich zvyk
Tuhletu větu co v hlavě mi krouží
Nechte mi vyrýt na pomník
Publikoval(a): Jan Čihoský, 29.10.2012
Přečteno (220x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: bera, Krokyno, děda včela, modrá, Kleopatra7xyz, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 04:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 20 stránek.
roboti