Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ptám se proč?

Ptám se proč?

Retor Básně » o Životě

Anotace: Spousta otázek na které těžko hledám odpovědi. Budu rád za každý komentář

Lepší den?
Né to jen další sen.
Lepší život?
Né další podvod.

Co to v dálce vidím?
Co to je už to na vlastní kůži cítím,
v šedém prachu se dusím,
nevidím věřit musím.

Setkal jsem se s realitou,
viděl jsem její barvu vyblitou,
ztratil jsem všechnu iluzi,
a teď se ptám své múzy.

Řekni proč svět tak krutý je,
proč je mi nabízena jen naděje,
řekni, proč pro lásku trpět musím,
proč se stále slzami dusím.

Proč barva života vybledla,
řekni, jaká bytost nás o to okradla,
proč je život balen do igelitu,
já chci život pro moji realitu.

Proč před světem cit schovávám,
ptáš se, proč na tu realitu stále nadávám,
komu se tato realita líbila,
proč mi pro radost jen naděje zbyla.

Já mám věřit v lepší budoucnost,
a mě zžírá tato přítomnost,
já nechci věřit,
už nechci čas do své smrti měřit.

Proč nemůžeme všichni spokojené žít,
proč na všechno musíme peníze mít,
proč je svět plný nenávisti,
proč jsou lidé plní temné prázdnosti.

Copak toho chci opravdu moc,
já po nikom nechci kratší noc,
jen chci lepší svět,
chci zase vidět života květ.
Publikoval(a): Retor, 28.10.2012
Přečteno (138x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krvavá Mary, michaela07, Quigleika, šťastná nešťastná, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti