Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hádanka

Hádanka

Jan Čihoský Básně » o Životě

Anotace: ***14.12.2005 - přesun z literu***

Všechny Tvé šílené představy
Jako věž z kostek vystaví

Je silou, která láme skály
Přináší na svět ideály

Je oceán bezbřehý
A nekončící horizont
Je ZBRANÍ mezi zbraněmi
Je rukou volnou prostou pout

Má sílu vesmír obejmout
A poznat nepoznané
Všem snům život vdechnout
A bortit pravdy věky staré

S ní máš všechny možnosti
Všech rozkoší království

Studený oheň a horoucí led
Nekonečný život, spravedlivý svět

Je nejvyšší formou svobody
Je pták plachtící nad stromy

Je další krásná milenka
A do vesmíru letenka

Je…

PROSTÁ LIDSKÁ MYŠLENKA
Publikoval(a): Jan Čihoský, 26.10.2012
Přečteno (155x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 02:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 33 stránek.
roboti