Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Masopustní hody smrti

Masopustní hody smrti

El Vuelta Básně » Balady, romance

Anotace: O japonském zemětřesení.

Masopustní hody smrti

Padlo
Zelené město
Pod přívalem krutých vod
Lehce se jí kradlo
S hrůzou pozoroval to národ

Zem otřásla se
Zaklíněna poskočila
Síla zemského nitra s lávou novinových útržků
vlnu porodila
Spláchla na rohu stojící Marušku

Do ulic vtrhla
nestyděla se strhávat šat
bořit chaloupky babičkám
Kde byl můj anděl
Měl při mně stát

V zákrutech modrého běsu
osudy v bublinách
Masopustní hody smrti
Pustoší v rozlitých roklinách

Kanci v blízkých lesích
Ryjí zem
Proč?
Odlesk smutku na rtech žen

Vystrojen v šat slavnostní
Bezvládné tělo otrokem
Vlnoběsnění
Útrp za rohem

V podešvách císaře
Hrozby plná číše
Obavám z oné záře
v pýše
Svítící mrak
Utéct snad
Jen tak
Jen tak
Publikoval(a): El Vuelta, 25.10.2012
Přečteno (245x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti