Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bytost

Bytost

Jan Čihoský Básně » o Lásce

Anotace: **************

Když chtěl bych bytost krásnou jak ty stvořit
Tak jako skládat stavebnici
Musel bych ze všech kousků světa složit
Mozaiku s díly statisíci...

Tak tvořím bytost:

beru si vroucnost ze všech matek
beru si moudrost z kmenů stromů
beru si štědrost z plodů přírody
beru si hravost z duší milenců
beru si ladnost z kroku šelmy
beru si dravost z pohledu žraločího
beru si nezkrotnost z kopyt mustangů
beru si nestoudnost z mých nejtajnějších snů
beru si nevinnost ze všech spících dětí
beru si spravedlnost z rukou slepé dívky
beru si ženskost z pahorku venušina

beru si z žeber kost a nechápu to prostě
beru si písmen dost a napíšu to posté

Já zapomenout mohu na všechny krásy světa
A rozervat si duši pařáty minulosti
Já vymazat mohu budoucnost co mě čeká
A stejně nezbavím se té naléhavosti

Tvou krásu oslavovat
Tvou duši opěvovat
Tvou sílu obdivovat
Tvou lásku opětovat
Tvou víru následovat
Tvou touhu naplňovat
Tvou bytost pomilovat

Svůj život za tvůj
Obětovat.
Publikoval(a): Jan Čihoský, 25.10.2012
Přečteno (242x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: msl, Kleopatra7xyz

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 04:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 7 stránek.
roboti