Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Psal se tenkrát listopad (aneb kam se poděl samet..)

Psal se tenkrát listopad (aneb kam se poděl samet..)

bera Básně » ?nezařazené?

Anotace: blíží se nám listopad ....

Psal se tenkrát listopad
a na zem nepadalo jen listí stromů,
tenkrát v základech zatřásla se naše zem i hrad.
Do ulic jsme vyšli jako jeden muž a hlas,
boj za svobodu slova, žití
komunismu zlomil vaz.
Vítězství doprovázel cinkot klíčů,
země do sametu se oblékla,
ve vidině lepších zítřků
nevadí, že chvíli máme hlad.
Přes dvacet let již učíme své děti,
podnikat na úkor druhých,
že staří, nemocní jsou jen smetí,
že jen peníze mají moc, … a pak i strach.
Vládnou nám lidé bez etiky
zdobící jméno falešnými tituly,
kteří hledají ty správné triky,
jak zemi naši rozprodat.
Novým generacím do vínku jsme dali
dluhy stále rostoucí
a zplundrovanou zemi
a matku chtíče – korupci.

Tenkrát psal se listopad
a na zem nepadalo jen listí stromů…

MOŽNÁ PRÁVĚ NASTAL ČAS,
VZÍT SI K SRDCI ODKAZ LISTOPADU.
Publikoval(a): bera, 22.10.2012
Přečteno (122x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti