Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Terezín

Terezín

Terezín

Hrob vedle hrobu
jména bez tváří
kolem torzo zdí
plné strachu
a pach smrti
stále žijící
desítky let,
staletí
Terezín k nám hovoří
osudy mužů
žen a dětí
byli jako my
obyčejní lidé
němé oběti
války, která železnou pěstí
svobodu okleští
bránu v peklo zdobí nápis
„Arbeit macht Frei“
slyším stále úpět děti
a ostnatý drát
se trávou plazí
odděluje lidi od lidí
krutost naději od beznaděje…
Zajímalo někoho, co se uvnitř děje?
Nás musí zajímat
s bezprávím bojovat
a nevinné oběti vzpomínat!!!

(nezemřou ti,
co v našich srdcích žijí.)
Publikoval(a): bera, 20.10.2012
Přečteno (123x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Tajp-ár, Andymio, Martin Havlíček, děda včela, NikitaNikaT., Marcone, GAIA77, Kleopatra7xyz, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti