Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lazaret

Lazaret

Lugilla Básně » Smutné

Anotace: jen metafora pocitů...

Prsty od nugátu
špiním krajky
na záclonách, ubrusech

tohle je nejsmutnější tango;
vybledlá tapiserie
odkrývá tvář každé showgirl,
a ožířá nožky sekretáře
(s inkoustem ještě z války).

Sedala jsem u zrcadla,
sedala jsem ve tmě
jako Sibyla z Cumae

cesta tak nějak směřovala
přes Piazza del Popolo,
ale hrozny vystlaná pěšinka
mě odváděla pryč od lásky.

Zauzlila jsem i tvarosloví,
a na koberečku vlastní lazaret,
seškrábala jsem si z kůže.
Publikoval(a): Lugilla, 16.10.2012
Přečteno (111x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, bera, NikitaNikaT., qala, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti