Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tatínek

Tatínek

A stěny jsou oranžové
...
jak vlasy dívky co jde na ranní
co hřála mi ruce
když nechtěl jsem jít spát
co kokrhala do mrazivého jitra
slůvka bezvýznamná
a já vedle ní
nudou umíral

A stěny jsou modré
...
jak oči dívky co šla na noční
co tajně pila víno ve spížích
hrála s krysami kuličky
obcovala s knihomoly
pod mosty
s nápisy rudými
a já si doma četl včerejší noviny

A stěny jsou červené
...
jak plné rty dívky co je na odpolední
šroubek ke šroubku
matka k matce
pracuje
od úmoru do úmoru

tatínek natáhnul bačkory

a dcerka vydělává
dvacku k dvacce
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 12.10.2012
Přečteno (117x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti