Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska ? Kráska

Láska ? Kráska

Retor Básně » o Lásce

Anotace: Je to starší výtvor ale podstata je zřejmá.

Láska
Proč má krásné dlouhé vlásky,
když je jako kámen bez lásky.
Je krásná jako list růže,
ale kdo za to může.

Proč si ji stvořil Bože?
Proč si ji dal tolik krásy,
řekni proč si její srdce zbavil lásky.

Její duše je chladná jako zmrzlá kůže,
Bože proč si ji nestvořil jako když rozkvete rudá růže.
Proč si ji nedal špetku lásky,
řekni proč to musím říkat bez nadsázky.

Řekni proč nehledá sobě muže,
proč je z ní mrtvá černá růže.
Bože proč tvoříš takové krásky,
když mi z toho zbudou jen na srdci vrásky.

Kráska
Jsi krásná jako kapka rosy,
jsi z čisté krásy,
jsi tak čistá,smyslná tak okouzlující.

Ve slunečním svitu ti vlasy září,
před jejich záři se i slunce klaní.

Máš hlásek jako víla,
když záři měsíci zpívá,
jako když kapka do vody padá.

Tvůj úsměv anděla,
jediným grimasem si mě okouzlila,
jediným pohledem si mě na kolena srazila,
nikdy jsi svého daru nezneužila.

Tvoje duše je čistá jako květy bílé lilie,
jsi jako čistá energie.
Každý kdo tě uvidí, oslepne,
ale nikdy na tu krásu nezapomene,
jen bude chtít, ať mu pohladíš jeho srdce zlomené.

Kdyby si nenosila svatozář,
řekl bych, že duše do pekel chytáš,
mnoha chlapcům iluze do hlavy dostáváš.

Kdybych nevěděl, že jsi anděl na zemi,
řekl bych, že jsi dokonalé ďáblovo stvoření.

Vím, že když napíšu zlomek krásy,
nikdy tím neřeknu jaká si,
nikdy tím neřeknu jaký je tvoje poslání.

Pozdvihl jsem tvoje ženské vnady,
které jsou bez chyby a bez závady,
v tvé kráse nejsou zápory,
pro tebe existují jenom klady.

Právě jsem zdůraznil tvůj lidský kousek,
nikdo z toho bohužel neuvidí jaký si člověk.

Tahle báseň je jako mozaika,
je to jako krásná vyšívaná krajka.

Je to jen jeden střípek,
ze kterého se jednou snad poskládá celý člověk.
Publikoval(a): Retor, 8.10.2012
Přečteno (265x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, GAIA77, Kett, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 10:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti