Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tělo boha, duše dábla

Tělo boha, duše dábla

Scorpio17 Básně » o Bohu, víře, náboženství

Anotace: jedno z velkých děl

Tělo boha, duše ďábla


Srdce ti hoří
a nohy pálí.

Žíravinu piješ
a síru přitom pliveš.

Tvé tělo v jednom ohni je,
mozek se ti za chvíli rozplyne.

On tě pomalu ovládá,
a jako s loutkou si s tebou pohrává.

Mysl zlé myšlenky produkuje,
okolí se o tebe strachuje.

Přesto vzdor máš,
neboť víru v pána nalézáš.

Ochranu ti dává
a hříchy trestá.

V posvátném kraji běháš
a před bolestmi utíkáš.

Ďábel se snaží tvou schránku rozbít
a zlo do tebe chce vpustit.

Ruce se ti třepou,
křeče do břicha se ti derou.

Těžce oddychuješ
a pomalu sténáš.

Bůh tě jemu nadarmo, ale nedá
a své posly proti němu posílá.

V krutém světě se skrývají,
světlo na tvých cestách přinášejí.

Tvůj archanděl nad tebou stále bdí
a jeho křídla tě ochraňují.

Své jediné a nejhorší chyby stále lituješ,
v životě si jí nikdy nepromineš.


Na zemi bys ho potřeboval
a dlouze si s ním povídal.

Ďábel ti ale vše vzal,
aniž by si s ním férově bojoval.

Zatraceně dlouhá cesta tě životem čeká
a ďáblovi se těžko vyhýbá.

Každá rána na tvém těle oběť jeho znamená
a tvá duše je skoro roztrhaná.

Člověk, který tě miloval,
ti, ale pevnou vůli dal.

Díky té se nikdy nevzdáš
a až do vyčerpání bojovat hodláš.
Publikoval(a): Scorpio17, 4.10.2012
Přečteno (217x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti