Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Každodenní zločiny

Každodenní zločiny

Ve studenejch kachličkách
odráží se malá koupelna,
nacházím tu denně život
a ten pak zase ztrácím
po ulicích,v parku,
v záhonech plnejch nedopalků,
v tramvaji na zašpiněnej sedadlech.

Když se smyju,
jsem azurová,
a tělo dejchá
v klidu, bez tíže...

Ztratila jsem klíče
ani nevím, od čeho byly;
jen vím, že je hledám
na oloupanejch billboardech,
pod čapkou nevkusného trpaslíka
v sousední předzahrádce.

Když zavřu oči,
je mi teplo,
a ty mě nevidíš,
jak se učím dejchat...

Včerejší noviny jsou luxus
vyprchalejch dnů,
jejich vychytralý škleby
denně házím do koše u nádraží,
kudy prouděj davy lidí,
který drze pod pláštěma

tutlaj svoje každodenní zločiny...
Publikoval(a): Lugilla, 2.10.2012
Přečteno (169x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: richie., xoxoxo, Ružka, qala, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 20:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti