Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A rok letí

**A rok letí

A zase si prší
~~~*~~~
Básně a všechny čarovné pohádky
rok píše dopředu a taky pozpátky
o jaru o létu o pěkném podzimu
pár veršů nechává si i pro zimu.

Před okny létal mi z papíru drak
těm temným mrakům trhal se frak,
léto se s námi už rozloučilo
tak proto z oblohy dnes zase napršelo?

Stromy a keře už zeleň nebaví?
Brzy se do jiných barev zahalí,
pomalu bude mít ráno z mlhy šál
kde se ten podzim tak rychle vzal?

No kde asi,kde,kalendář si prohlíží
nejvyšší čas,podzim si něco navaří
a vaří si povidla a slivovici pálí
na poli brambory se taky opékají.

Každý rok je stejný,kdo se diví?
Mně se malovaný podzim líbí.
A že je mu často do brečení?
Ne,to už se nezmění…
++++++++
+++++++++++++
Publikoval(a): Květka Š., 2.10.2012
Přečteno (1056x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, Linzerka, děda včela, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti