Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Legenda

Legenda

qala Básně » o Lásce

Anotace: ...

Býval následníkem milovaného vladaře
Jeho nevlastní sestry jej budily něžnostmi
a on na lůžku dlouho rozčesával jejich vlasy
V poledním strnutí předčítaly mu z klasiků

Večer kdy se vedro stonožky i řev příboje
ukryly ve spárách altánu
předávaly si sestry v dlaních jeho vzrušení
a odlesky jejich dychtivých očí
skládaly stále nová a nová souhvězdí

Pak ale z ventilátoru za hvězdami dýchl mráz
byl svlečen z purpuru a vyvržen do rozbitých skel světa
on poslední vlk v Čechách
omámený jedem každodenních sarkasmů
co vyje už jen potichu do ledového polštáře
Publikoval(a): qala, 25.9.2012
Přečteno (226x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lilien, NikitaNikaT., Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 10:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti