Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Baletní zákoutí

Baletní zákoutí

Jsi moje baletka
v krajkové sukýnce
a jemných piškotech
tančíš černou labuť
v labutím jezeře
pod reflektory
opilá potleskem smetánky
v symfonickém tranzu

a ne že ne

žárovky popraskaly
květiny za obdiv zvadly
aplaus pominul

v šatně
s rozmazanými líčidly
se věnuješ svým amantům
avšak
dveře se jednou zaklapnou
ty sáhneš jemně do zásuvek stolu
třetí oko básníka
kamarádka čeká
...
do rytmu Čajkovskiho koncertu b-moll
pod smaragdovým oparem
se zelenou vílou
tančíte
s úsměvem ukrákaných havranů
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 16.9.2012
Přečteno (57x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, modrá, Jin&Jang, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti