**Báseň
**Báseň
Anotace: a básník a jeho Múza
~Múza a báseň~
Básník ji stvořil po nocích
zahalil do mořské pěny,
k spánku ji ustele v oblacích
takové jsou ty Múzy,ženy.
Muži na kousek papíru psali
o ženě o kráse o milování,
sklenici od vína na dno viděli
čekali jen její políbení.
Často byla Múza milovaná
jindy zas volná jak vítr,
byla i za víno prodávaná
málokdy stačil jen litr.
Ona je básnička o štěstí o žití
o smrti o lásce o smutku
básnička o hvězdě která nesvítí
do nebes ji hoďte kytku.
Dál Múza políbení dává
každému kdo chce veršovat
a všechny verše pročítá
pak bude polibky rozdávat.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,
Publikoval(a):
Květka Š., 13.9.2012