Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Komentáře » SAVOIR VIVRE

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 9 záznamů. Zobrazuji 1-9.

Ano, Sonjo, máš určitě pravdu s těmi prázdnými verši, kde se dává na odiv jen prapodivné poskládání slov s cílem oslnit...je možné, že nějaké z mých děl tak vyznívají, ale za každým z nich je pocit nebo zkušenost, a je pravda, že neleze očekávat, že to všichni uvidí a už vůbec ne, že to každého osloví.
Volný verš mi nejvíce vyhovuje, protože nemám ráda strojenost a "verše pro verše", i když velmi obdivuji ty, kteří dokážou rýmovat s krásou, jednoduchostí a lehkostí, tohle bohužel není můj případ, prostě to, co píšu je mi nejpřirozenější. Moc Ti děkuji.

5.9.2012 14:33 | Lugilla

Lugillo,, jak píšeš, že nic jednoduššího napsat neumíš :), tak ano píšeš v jiném levelu, to bych se jen opakovala. Ale víš co, asi se to nedá zevšeobecnit. Je to otázka vkusu, každýho člověka, protože když vezmu volný verš jako takovej a to co jsem v něm přečetla na všelijakých portálech, většinou se nemůžu ubránit dojmu, že jde o snahu za každou cenu oslnit a řada těch básní, na mě v zásadě pak jako celek působí prázdně, i když je tam obrazů habaděj A fakt se snažím..Možná je krása v jednoduchosti a to nejsem úplně přítelem rýmování typu - stonožka-ponožka i když jsem to sama dělávala. A možná je dobře, že nepíšeme všichni jako přes kopírák a každý má svůj styl. :)

5.9.2012 13:04 | Sonja la Rosa

Děkuji ti, já už jednoduššího výtvoru asi nejsem schopna...mě jde u básně spíše o pocity a obrazy, které vyvolává, než o pevnou konstrukci a zřetelnost. Jsem ráda za Tvou upřímnost...tady přece nejde o nějakou náročnost a nenáročnost, jde prostě o to, co komu víc vyhovuje, poezie má spoustu zákoutí a každý ta svá nachází jinde, a já to plně respektuji.

4.9.2012 17:59 | Lugilla

...já se musím přiklonit to co píše Sona,dlouho sem četl a náročný divák bohužel nejsem...ta krev na manžetách,ty pistolníci...jediný co mě napadlo že nějaký muž zemřel a jeho žena na něj vzpomíná na fotce...prostě nevím. já dávám bod za naprostou poetičnost,ale já nemůžu básni přijít na duši a to mě bude vadit vždycky. Asi si zasloužíš nějaký profesionální portál básníků....a nemyslím to jako ironii ani nijak zle. Je to fakt.

4.9.2012 17:43 | Martin Havlíček

U mně až na druhé přečtení... Soubojové pistole jsou na mě příliš romantické rekvizity, ale otvírá to prostor ještě někam jinam..

4.9.2012 16:43 | qala

rád píší o květinách, chryzantény anebo gladioly, nádhera, člověk pořádně neví jak vypadají, tak probudí vlastní fantazii, pěkná básnička

3.9.2012 21:08 | Puris

tak asi určitě je to jiný, než to co je zde běžné, ale bez mučení přiznávám, tápu..Asi sem blbá :DDDD anebo je to prostě poezie pro náročného diváka..

3.9.2012 13:45 | Sonja la Rosa

Tak tohle je můj hrnek pastisu:-D

3.9.2012 0:41 | Marcone

Skvěle jsem si početla a zařazení sekce... mno prostě to sedne. Děkuju za počtení, pro mě neokoukané a zajímavé. Proto ST!***

2.9.2012 17:56 | NikitaNikaT.

Stránky: [1]

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti