Jordánský taj
Jordánský taj
Anotace: ------http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=LxD5XgtilbA&NR=1
+
Schovaný v hloubce skal
prastarý Jordánský taj
jeden ze sedmi divů světa
pískovcové město Petra
Chrámy a paláce,prastaré hrobky
čas záhadně mizí do červí díry
Jen staří bohové a duše mrtvých
v tajemném zákoutí,starodávné metropole
ukrytí v samém nitru Jordánské pouště
Nejslavnější stavba zvaná Pokladnice
skalní skvost jak k nebi most
Fantastické monumenty až se tají dech
barvy co mění se ve stínech
přes Mojžíšovo údolí tajuplná cesta
k sedmému divu světa do samého nitra
zažehnuta Božská jiskra
Evropa sedm století ho nezná..
až falešný kupec pravdu vyjevil
Město z šunky,kari a lososa
hlavní symbol srdce Jordánska
básníci pějí ódy o starodávné kráse
co v hloubce říše,rozkládá se..
napříč časem smrtelník sotva dýše
v podivných hlubinách nádherné říše
Růžové město staré jak čas sám
má nepopsatelný půvab krás
kdo ho však vytesal?
Snad stavitelem sám..
pastevecký národ Nabataj
Historie sahá až do úsvitu lidstva
skála Al-Batra tu stála
ještě před zrozením Krista
Obří chrámy,dech Akáši chrání
magická síla posvátné krásy
Kolem široké kolonády
kostely byzantské éry
Ztracené a opět nalezené
město Petra
...kdo ví kolik divů nás ještě čeká
+
Publikoval(a):
xoxoxo, 20.8.2012