Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Brambogulo...

**Brambogulo...

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: jo,to bylo kdysi,už dávno...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
~~K~D~Y~S~I~~D~Á~V~N~O~~
..to už ani pravda není
býval den "velkého praní",
studená prádelna,voda jak led
roztřídit prádlo,namočit hned,
troky a škopík,prádlo a voda
a ještě taky Namo a soda.
V sobotu ráno brzy vstát
dát prádlo přes lavici vykapat,
pak pod kotlem zatopit
a už se neflákat
hodiny letí,do praní se dát.
Vyvařit bílé,ručníky utěrky
a v pračce vyprat,
jo a nakonec tátovi montérky.
Pak všechno vymáchat
alespoň třikrát
občas se domů chodilo ohřát.
Všechno vyždímat,
ždímačka vrčí a tancuje
jak tam něco bylo špatně dáno
ta těžká obluda asi trucuje.

Na dvoře šňůry jsme si napnuli
vyprané prádlo podle mámy pověsili
teď větře trochu foukej
a ty slunce sviť
ať nezůstane mokrá ani jedna nit.
Ten den byl k obědu brambogulo
jinak se nic jiného nevařilo.
A automatická pračka?
Ty bláho,ta jen v tuzexu byla
tenkrát o ní každá ženská
jenom snila...

~~~K~D~Y~S~I~~~
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
°°°°°°°°°°°
Publikoval(a): Květka Š., 19.8.2012
Přečteno (57x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Ružka, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti