Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Podstata

Podstata

Makaveli Básně » ?nezařazené?

Anotace: další dílko:)

Zkusme se zeptat
Sami sebe
Jak dlouho takhle
Trpět chceme
Neustálý stres a tlak
Kdo zastaví tenhle vlak
Dusím se a dávím
Tenhle svět už nezachráním
Jaká je podstata světa
Nejistá bude další věta
Ale je to třeba
Už mě z toho bolí střeva
Zamysli se kolik zlého a dobrého
Tady je
A co z toho tě zabije
Nauč se vnímat tenhle
střed
Tohle všechno je dobré vědět
Nemůžem pořád jen tak sedět
A dívat se
Jak se ničí svět
Jsou tu války, vraždy, pořád jen násilí
Bůh to snad nesdílí?
A jestli ano
Proč nezasáhne?
Ke komu budeme vzhlížet
Až zklame?
Brzy tady každý zkape
Jak moc zlé je tohle místo
Na ulicích stále není čisto
Je to jen náš problém
Tak ukliďme tenhle popel
Změňme sebe i mysl
Svět bude mít potom
Smysl
To není nesmysl
Musíme jen chtít,…
Správně žít

A taková je podstata…
Publikoval(a): Makaveli, 16.8.2012
Přečteno (402x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: JosephZ, ArchAngel, a1ička

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti