Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Ten modrý

**Ten modrý

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: jeden obyčejný hrnek...

Hrneček

Mám modrý hrneček
s kopretinami
ouško má žluté jak
sluníčko,
ráda si do něho
navařím čaj,
čaj s chutí jasmínu,
babičko.
Hrnek mi dala k svátku
a řekla,
nenechávej ho na památku.
Z hrnečku mi chutná i káva
kakao a taky čokoláda
ten hrneček
ani nemusí čarovat
já na tvůj úsměv,babičko,
budu ráda vzpomínat.

Jednou se hrneček o jiný
ťuk
upadlo ouško,
mně to není fuk,
já hrnek bez ouška
nevyhodím
nějaké semínko
si zasadím.
Už brzy z hrnečku lístek kouká
za pár dní se tam
poupě houpá,
i lístků je několik…
druhý,třetí,pátý
na poupě mi oknem motýl letí.
Semínko asi kouzelné bylo
v krásný květ se
proměnilo.

A motýl?
Motýly babička ráda měla
asi mi je na kytku
tam z nebe
posílala…
*****
Publikoval(a): Květka Š., 13.8.2012
Přečteno (77x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, děda včela, Marcone, modrá, Kett

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti