Kam se poděli? ?
Kam se poděli? ?
Anotace: Opět nějaký pokus náhodou objevený. Asi sem měl nějakou slabou chvilku či mě něco naštvalo..
Kam se poděli??
Marné je mé hledání,
po hrdinech se zaprášila zem,
na zázrak zbývá jen čekání,
třebas je to jenom zlý sen.
Nikdo se již nechce bíti pro svoji zemi,
jako dříve rytíři v lesklé zbroji,
kdy odvaha kolovala v mužích žílami všemi,
aby hájili statečně svůj dům a zemi svoji.
Pryč jsou oni lidé pracujících v polární zimě,
snažící se zabránit nástupu třešní rudých,
či dýchající smrtící cyklon v Terezíně,
zbytečně umírající pro nenávist od lidi druhých.
Již nevstanou letci bojující nad mraky,
mrtví jsou ti krčící se za výbuchů v zákopu,
lěžící na zádech k nebesům upírali by zraky,
nebýt nad nimi onoho dřevěného poklopu.
Publikoval(a):
stix, 12.8.2012